Prima pagină > Filme > Mad Max: Fury Road – Bun si nebun

Mad Max: Fury Road – Bun si nebun

Mad Max

„Mad Max: Fury Road” trebuie specificat încă de la început că este de departe cel mai bun film de acțiune al anului 2015 de până acum. Și cred ca va fi în top 3 în ce privește tot anul 2015. Cu greu puteți găsi ceva mai tare, mai zgomotos, mai nebun, mai…cum vreți voi. E bun bun bun de tot (comentariu autorizat de critic de film).

Nu știu dacă ați văzut filmele vechi din seria Mad Max. Adică cele cu Mel Gibson. Eu le-am văzut și mi-au plăcut mult. Tocmai aici este marele merit al lui Max din anul 2015. Păstrează fix aceeași atmosferă, aceleași culori etc. Din primele secunde simți că practic „reiei” acțiunea de acolo de unde ai lăsat-o în filmul cu numărul 3 din vechea serie. Ori dacă ținem cont ca acel film (Mad Max Beyond Thunderdome) a apărut în 1985 iar al 4-lea după 30 de ani… Toate laudele merg către regizorul George Miller care la 70 de ani arată că se ține bine și ne readuce în lumea nebună și apocaliptică a lui Max.

Cel mai bun cuvânt pentru a descrie filmul e chiar acesta: nebun. Dar în cel mai bun sens posibil al cuvântului. Urmăriri, explozii, praf, deșert, tot felul de ființe umane și peste toți apar două personaje cu nume absolut senzaționale: Max Rockatansky și Imperator Furiosa. Să-mi spuneți și mie un nume mai tare dacă știți ! Tom Hardy și cu Charlize Theron se potrivesc de minune in rolurile principale. Mai ales Hardy (îl ajută privirea și faptul că nu vorbește mult). În rest e plin de personaje (nebune toate asta e clar) la care nu v-ați gândit niciodată (tipul cu chitara…absolut genial !). Unele mai albe…altele mai frumoase….nu vă zic mai mult. Merită să le descoperiți. Povestea nu prea contează aici (e de mers din punctul A în punctul B) dar nu asta e important ci modul în care e prezentată.

La rubrica personajul MEU favorit ies un pic din tipare și nu aleg un actor ci mai degrabă locația. Deșertul din Namibia arată incredibil și contribuie din plin la atmosfera generală a filmului. Imaginea face toți banii și e clar ca cei care au făcut filmul au încercat pe cât posibil să realizeze un lucru spectaculos și de calitate. Au reușit din plin !
Mad Max Desert

Prea multe nu sunt de zis. Vedeți filmul pentru că merită și pentru că nu vă întâlniți în fiecare zi cu așa ceva ! O nebunie pozitivă, o cursă senzațională de la început până la sfârșit, poveste bună, personaje unul și unul…ce să mai…de toate ! Aveți grijă că nu e totuși o comedie romantică sau un film cu animăluțe pentru copii. Să nu veniți apoi să vă plângeți că veniți degeaba. Vreți acțiune ? Uitați-vă la „Mad Max: Fury Road” !

sursa foto 1
sursa foto 2

Categorii:Filme Etichete:,
  1. 14/12/2015 la 9:09 am

    Reblogged this on Filme online subtitrate romana .

  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.